Tejkaramellás Szerencse Rudak
Előmelegített sütőben (180C), középre helyezve
Hozzávalók:
- 1/2 bögre vaj (115g)
- 2 bögre világos barna cukor *** (350-400 g)
- 2 teáskanál sütőport (10ml)
- 1 teáskanál só (5ml)
- 1 teáskanál vaníliaaroma (5ml)
- 2 felvert tojás (villával)
- 1.5 bögre liszt (200g)
- 1 bögre apróra vágott dió (ízlés szerint/nem kötelező) (kb125g)
- 2 bögre tejkaramella darabkák/chips (ízlés szerint/nem kötelező) (350g)
*** Ha csak sötétbarna cukor van otthon, az utak pedig jegesek a 0 fok alatti hőmérséklettől és nincs kedved elvezetni a boltig, ne aggódj! Mérj ki egy bögre sötétbarna cukrot és keverd össze egy bögre sima kristálycukorral. Így megkapod a Leslie receptjében kért világos barnacukrot. És ne feledd, bármilyen barna cukrot elő lehet állítani, csak megfelelő mennyiségű melaszt kell keverni a kristálycukorhoz, addig kell adagolni, amíg a kívánt színt el nem éri.
Hannah megjegyzése:
Leslie azt mondja nem muszáj diót tenni ebbe a sütibe de ő azzal szereti a legjobban, ahogy én is. Bertie Srtaub az 1 bögre pekándió 2 bögre tejkaramellás változatra esküszik. Anya inkább 2 bögre félédes csokival, dió nélkül szereti. Carrie 2 bögre mini csoki darabokkal és 1 bögre apróra vágott pekándióval szereti, Lisa pedig 1 bögre dióval, 1 bögre fehér csokival és 1 bögre tejkaramellával szokta csinálni.
Ez mind azt igazolja, milyen sokféleképpen el lehet készíteni Leslie receptjét. Először próbáld ki csak a diós változatot, hogy lásd, milyen íze van és utána bármit beletehetsz amitől szerinted finomabb lesz.
Elkészítés:
Zsírozz, majd lisztezz be egy kb.23x32-es tepsit, majd tedd félre, amíg a tésztát bekevered.
Olvaszd meg a vajat kis lángon vagy a mikróban 1 percig magas fokozaton.
Egy keverőtálba jól dolgozd össze a megolvasztott vajat a világos barna cukorral, majd add hozzá a sütőport és a sót. Ezután mehet bele a vanília kivonat (aroma) és a már villával felvert tojások.
A lisztet kis adagokban jól eldolgozva adjuk hozzá az eddigi masszához. Most jöhet bele a dió, ha úgy döntöttél használsz hozzá, majd a tejkaramella vagy bármi más, ízlés szerint.
Az így kapott tésztát öntsd bele a tepsibe majd oszlasd el hogy egyenletes legyen. Tedd be a tepsit az előmelegített sütőbe (180C) majd 20-25 percig süsd. (Az enyémnek 25 perc kellett).
Ha elkészült vedd ki és hagyd kihűlni a tésztát. Miután kihűlt, egy éles késsel kis kockákra vagy téglalapokra szeleteld fel a sütit.
Általában 40 darab jön ki belőle de minden attól függ ki mekkorára vágja a tésztát.
Talán nem hiszed, de anya azt javasolta csináljam meg ezeket a rudakat félédes csokival majd fagyasszam le csoki mázzal a tetején. Néha azt hiszem anyám még a tonhalas szendvicsre is csoki mázat tenne, és még ízlene is neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése