2018. január 24., szerda

Recept - Marhaszegy Szeletek Zöldségágyon

Marhaszegy Szeletek Zöldségágyon



Hannah megjegyzése: Sally csak azzal az utasítással adta nekem oda ezt a receptet, hogy annak ellenére, hogy ez a világ egyik legkönnyebb receptje ha megkérdezik úgy kell tenni mintha egész nap a tűzhely előtt álltál volna ezt készítve. Azt mondta ez az édesanyja titkos receptje és most már a tiéd is.

Hozzávalók:
- 2 kg marhaszegy
- 2 konzerv (300ml) arany gombaleves
- 3 közepes krumpli
- 5 zellerszár levél nélkül
- 6 kisebb fehér vagy vöröshagyma, 6 sárgarépa hámozva, felvágva
- só és bors
- barnamártás ízesítéséhez (1 zacskó)

Elkészítés:
Vegyél egy egyszer használatos alumínium sütőformát/tepsit és az aljába öntsd bele a leves felét majd tedd azt egy sütőlapra a stabilitás miatt.
Szórd meg sóval, borssal a marhaszegy mindkét oldalát majd tedd a tál/forma közepére úgy hogy a kövér oldala nézzen felfelé.
Majd hámozd meg a krumplikat és vágd 6 részre, rendezd el őket a leves tetején és a tál oldalán.
Vágd a zellerszárakat és a sárgarépákat 5 cm hosszú darabokra és ezeket is rakd a hús köré.
Majd jöhet a hagyma, meghámozva, kettévágva ugyanígy elrendezve.
Ízesítsd sóval, borssal a zöldségeket is, majd öntsd rájuk a maradék levest.
Ha kész egy fóliával takard le az egészet, hogy az megtartsa a hőt.
Tedd be a sütőbe és süsd 180 fokon 4-5 órát addig, amíg éppenhogy szét nem esik minden. A sütés utolsó fél órájában vedd le a fóliát, úgy folytasd a sütést.
Ha kész, vedd ki és hagyd hűlni egy fél órát mielőtt tálalod.

Hannah megjegyzése: Ha a szósz a hús körül túl híg lenne Sally egy serpenyőben fel szokta forralni és hozzáönt egy kis barnamártást, hogy sűrűbb legyen az állaga.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése