Sally Fahéjas Fejedelmi Kávéja
Hozzávalók:
- 4 egész fajéj rúd
- 3 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 bögre frissen őrölt kávézacc (80g)
- 10 bögre víz (250ml)
Elkészítés:
Tedd a fahéj rudakat és a barna cukrot egy kancsó aljára.
Ha a kávéfőződ szűrőt használ, tedd a frissen őrölt kávét és az őrölt fahéjat a szűrőbe majd helyezd azt be a kávéfőzőbe és önts bele 2,5 dl vizet. kapcsold be a kávéfőzőt és várd meg míg teljesen lecsepeg.
Ha kész önts bele a frissen főtt kávét a kancsóba és keved össze hogy a barna cukor teljesen felolvadjon benne majd hagyd a keveréket állni legalább 5 percet, hogy jól összeérjenek az ízek. Ez a kávé idővel csak még finomabb lesz.
Ez a kávé a legjobb, ha tejszínhabbal a tetején tálaljuk. Ha gondolod ezután még meg lehet szórni bármilyen csoki darával vagy barnacukorral is.
Szia, a kávézacc a lefőzött, darált kávé (hulladék), 10 csésze víz pedig 2,5 liter folyadék .
VálaszTörlés