Sally Sárgabarackos Kenyere
Hozzávalók:
- 170g puhított vaj
- 1 csomag puhított krémsajt (kocka)
- 2 bögre kristálycukor
- 2 felvert tojás
- fél teáskanál vanília kivonat
- 1 és fél bögre sárgabarack püré ***
- 330g liszt
- fél teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- fél teáskanál só
- 1 bögre aprított pekándió
*** Használhatsz friss sárgabarackot, amit meghámozol, felszeletelsz vagy konzerv formájában is használhatod. Én két konzervet használok amit berakok a mixerbe és jól felaprítom.
Elkészítés:
Először verd fel a vajat, krémsajtot és a cukrot addig, amíg jó habos nem lesz, majd add hozzá a felvert tojásokat és a vanília kivonatot.
Miután jól összedolgoztad őket a mixerben, jó alaposan passzírozd össze a sárgabarackot, amíg püré állaga nem lesz. Ezután keverd bele azt a már eddigi mixedhez.
Egy másik tálba mérd ki a lisztet és keverd össze a szódabikarbónával, sütőporral és sóval. Ha kész add hozzá a lisztes keveréket a sárgabarackoshoz, majd alacsony fokozaton jól dolgozd őket össze. Ha kész, kézzel keverd bele a felaprított pekándiót.
Bélelj ki két kenyérsütőformát vagy fújd be spay-vel, majd oszd ketté a már elkészült tésztamixet egyenlő arányban és kanalazd bele a két formába.
Ezután 180C fokon egy óráig süsd őket. Akkor jó, ha egy hosszú fogpiszkáló vagy hústű tisztán jön ki a közepéből miután kihúztad azt.
Ellenőrizd a cipókat az 50. percnél, ha azt látod, hogy a kenyér teteje túl gyorsan barnul, tegyél rá egy fóliát és úgy fojtasd a sütést. Ha kész vedd ki őket és hagyd hűlni 30 percig, majd egy késsel óvatosan körbevágva vedd ki őket a formából és hagy őket teljesen kihűlni.
Adag: Ebből a receptből két nagyobb cipó vagy 6 kisebbet lehet kihozni.
Csokis Barackos Kenyérpuding
Ne melegítsd elő a sütőt, ennek a receptnek hűlnie kell.Hozzávalók:
- 150g sós vaj
- 200g barna cukor
- fél bögre barackos palacsinta szirup
- 125g aprított pekándió
- 1 és fél nagyobb cipó Sally sárgabarackos kenyeréből
- fél bögre felvert krémsajt (60g)
- fél bögre csoki darabka
- 8 tojás (felvert)
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2 bögre tejszínhab
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 150g sós vaj
- porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
Melegíts fel az egyik adag vajat, barna cukrot és barackos szirupot egy kisebb tálban a mikróban vagy a tűzhelyen addig, amíg a vaj fel nem olvad, majd rakd félre.
Vegyél egy 23x33 cm átmérőjű tepsit majd fújd be tapadás gátló sütőspray-vel, majd öntsd a barackszirupos keveréket az aljára. Ezután hintsd meg ezt az aprított pekándióval.
Vágd le Sally egyik kenyerének két végét, majd a maradékot 14 szeletre. A másik cipónak csak az egyik oldalát vágd le, majd a cipót félbe így a maradékot 6 szeletre tudod vágni. Terítsd ki mind a 20 darabot egy sütőpapírra majd kend meg őket a krémsajttal.
Rendezz el 10 szeletet a szirupos keverékben a megkent oldalával felfelé a tepsid alján. Mindkét hosszú oldalra 3-3 szelet kerül a tepsi oldalára, úgy hogy az alja nézzen szemben a tepsi falával. A rövidebbre pedig 1-1- kerül ugyanígy.
Ezután szórd meg csoki darabkákkal a sajtos részeket, majd fogd a többi szeletet és fektesd a tetejükre sajttal lefelé. Így krémsajtos csokis szendvicseket fogsz kapni.
Nyomd le a szendvicseket egy spatulával vagy a kezeddel, így sütéskor a két szelet össze fog tapadni.
Ha ez kész, verd fel a tojásokat a cukorral, majd add hozzá a tejszínhabot és a vaníliát és jó alaposan keverd össze, majd ezt a keveréket öntsd rá a kenyérszendvicsekre a tepsiben.
Takard le a tepsit egy fóliával és hagyd állni azt 20 percig.
Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra.
Vedd le a fóliát és olvaszd fel a másik adag vajat és öntsd rá a szendvicsekre, majd így, nem letakart állapotban középre helyezve 180 C fokon süsd azt egy óráig, amíg a teteje megbarnul. Ha kész vedd ki és hagy kihűlni egy kicsit mielőtt tálalod.
Tálalás: Mielőtt feltálalnád, szórd meg a tepsid tetejét porcukorral, így még étvágygerjesztőbb lesz. Használj spatulát, hogy ki tudd venni a szendvicseket, amiket átalakítottál egy fincsi Csokis Barackos Kenyérpudinggá. Egy szendvics egy adag.
Adag: 10 nagy finom tálalnivaló adag.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése