Sült Ananászrakás
Előmelegített sütőben (180c), középre helyezve.
Hozzávalók:
- 1kg ananász konzerv
- 75g kristálycukor
- 150g liszt
- fél teáskanál só
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 115g csedár sajt
- 115g sós vaj
- 4 evőkanál ananász lé (amint az ananászból nyertél)
- 1 bögre aprított gabonapehely
Elkészítés:
Nyomkodd ki az ananászdarabokat és az így kapott levet tedd félre, később még szükség lesz rá.
Keverd össze a cukrot, lisztet, sót és a szódabikarbónát egy kis tálban.
Fújj be egy 2 literes sütőedényt tapadás gátló spray-el, majd tedd bele a lisztes keverékedet, majd keverd bele hozzá az ananászdarabokat. Ezután add hozzá a reszelt sajtot és jól keverd össze.
Ha kész olvaszd fel a vajat a mikrohullámú sütőben, majd a felét keverd bele az eddigi keverékbe. Ennek a tetejére jöhet a négy evőkanál ananász lé.
Ha még nem tetted meg, törd össze a gabonapelyhet, majd ezt egységesen elosztva szórd rá az eddigi keveréked tetejére.
Ha kész süsd az Ananászrakásodat 180C fokon 35-40 percig.
Adag: Ebből a receptből 6-8 adagot lehet kihozni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése