Trópusi Mini Mac
Előmelegített sütőben (160C), középre helyezve
Hannah megjegyzése:
Ezeket a süteményket két okból is mininek hívják. Először is mivel mini muffin papírban vagy formában készítik őket általában, másodszor pedig, mert mini csoki darabok is találhatóak benne. A Mac pedig a Macaron rövidítése.
Hozzávalók:
- 4 dl édesített sűrített tej
- 2 teáskanál vanília kivonat
- kókuszreszelék (kb 350-400g) (2db 7-oz csomagot ír eredetileg)
- 2 bögre mini csoki darabok (350g)
Hannah megjegyzése:
A csoki darabok helyett használhatsz papayát, vagy bármilyen más szárított gyümölcsöt a trópusi hatás eléréséhez. Én például csináltam már ananásszal, sárgabarackkal és szárított áfonyával is. Ugyan úgy kell mindent csinálni, ahogy le van írva a sima receptben.
Elkészítés:
Készítsd elő a sütőlapokat. Ha muffin sütőlapokat használsz ne felejtsd el vagy kizsírozni-lisztezni a formákat vagy muffin sütőpapírt beletenni.
A sűrített tejet öntsd bele egy keverőtálba, majd add hozzá a vanília kivonatot és jól keverd össze. Utána jöhet a kókuszreszelék (egyszerűbb ha folyamatosan adagolod, nem egyszerre) és azt is jól össze kell dolgozni. Majd jöhetnek a csoki darabok(vagy bármi más). A cél itt az hogy minden macaronba kerüljön csoki darab.
Egy teáskanál segítségével adagold bele a masszát a formákba majd nyomd le egy kicsit a közepén nedves ujjal. (Elég ragadós a tészta!) Mivel ezek a sütik alig emelkednek sütés közben, nyugodtan meg lehet tölteni a papírokat a tetejéig.
Süsd a sütiket 160C fokon 15-18 percig majd vedd ki őket. Akkor jó ha a kókusz egy aranyos barna színt vesz fel a tetején. Hagyd hűlni őket 2 percig a formákban, majd vedd ki a sütiket. (Ha papírt is használsz, ne szedd le róluk a papírt, így könnyebb tálalni és szebben is néz ki.)
A tárolásnál és a tálalásnál arra kell figyelni, hogy ne érjenek egymáshoz a sütik, főleg ne legyenek egymáson, mivel könnyen összeragadhatnak.
El
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése