2018. február 28., szerda

Recept - Csípős Málnás Szelet

Csípős Málnás Szelet


Előmelegített sütőben (160C) középre helyezve.

Hozzávalók:
- 225g puhított sós vaj
- 225g kristálycukor
- 1 teáskanál málnaecet***
- 1 teáskanál rum aroma****
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 200g liszt
- 1 bögre pekándió
*** Ha nem találsz a boltban málnaecetet, bármilyen másik gyümölcsízesítésű ecet is megteszi, vagy sima ecet is jó. Az ecet csak azért szükséges hogy reakcióba lépjen a szódabikarbónával.
**** Ha nem akarsz rum aromát tenni a sütibe, bármilyen másik ízesítésű aromát is használhatsz, amit szeretsz, például vaníliát.

Elkészítés:
Keverd össze a vajat és a cukrot, amíg habos állagú nem lesz a keverék.
Aztán egyesével jól elkeverve add hozzá a málnaecetet, szódabikarbónát, rum aromát majd a lisztet. Ha ez kész mehet bele az aprított pekándió is.

Egy zsírozott sütőlapra (vagy befújt) mérj ki egy kanál segítségével 12 darab tésztaadagot, majd 160 C fokon 18-20 percig süsd őket, amíg egy kicsit arany színt nem kap a tetejük.
Ha kész, vedd ki őket és tedd félre hogy kihűljenek. Tárolásra használj olyan sütis dobozt, amit légmentesen le lehet zárni, így a sütik meg tudják majd tartani omlósságukat.

Adag: Általában 3 és fél - 4 tucat sütit lehet kihozni ebből a receptből, attól függően hogy mekkorák a sütemények.



Fordító megjegyzéze: Nincs semmi csípős a sütiben de kifogytam az ötletekből, bocsi.

2 megjegyzés:

  1. Megsütöttem, de nekem borzasztóan ízetlen és túl zsíros ez a süti. Igaz, hogy a pekándiót mandulával helyettesítettem és vaj helyett kókuszvajat használtam, de szerintem az eredeti alapanyagokkal se lenne jobb. A tésztája a linzerre emlékeztet, épp ezért nekem hiányzott hozzá egy kis lekvár vagy csokimáz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem sűrün szoktam sütögetni, így nem vagyok mestere a dolognak, de amúgy észrevettem hogy a legtöbb recept ami ezekben a könyvekben van, vagy túl sok cukrot használ vagy ahogy te is említetted túl "zsíros" állagú. Nem tudom, lehet hogy ez egy amerikai dolog de én már jó pár receptnél megváltoztattam ezt-azt hogy finomabbak legyenek. Na meg persze a fele hozzávalót be se lehet nagyon szerezni nállunk, mindig csak valami hasonló helyettesítőt tudunk használni ami alapjáraton megváltoztatja vagy az állagát vagy az ízét...
      Azért köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatot.

      Törlés